Läs mer om Ansökningsboken

Halvera din jobbsökningstid!

Varför tar det längre tid för vissa personer att hitta ett jobb än för andra? Varför verkar somliga kunna marknadsföra sig själva vitt och brett medan andra skäms över att behöva sälja sig själva? Hur vet man  vilka jobb man ska söka när man känner sig allmänt vilsen i tillvaron? Hur lägger man upp en snabb och framgångsrik jobbsökning? Vilka jobbsökningsmetoder fungerar bäst för just dig?

 

De flesta jobbsökare är otåliga och vill ha snabbt resultat. I Jobbsökarboken hittar du massor konkreta tips, checklistor, övningar och information som gör att du lär dig söka rätt jobb på rätt sätt på kortast möjliga tid. Här hittar du en effektiv
steg- för- steg process som är jättelätt att följa och som  verkligen gör att du kan halvera din jobbsökningstid.

 

 

 

 

Du kan läsa delar av boken på förmiddagen och söka jobb mer effektivt på eftermiddagen. Du kan slå upp och jobba med övningarna i varje steg utifrån ditt aktuella behov, t ex inför en anställningsintervju. På det stora hela borde du kunna jobba dig igenom boken på en dag. Och det kan vara allt som behövs. Grundtanken med boken är att den ska vara din personliga jobbcoach under hela din jobbsökning – och även hjälpa dig om du funderar på att byta karriär.

 

Men du kan inte bara läsa om hur du ska söka jobb. Det krävs aktivitet. Det bästa sättet att få ett jobb är att gå på anställningsintervjuer. Och det bästa sättet för att få komma på intervju är att göra jobbsökning till ett jobb.

 

För att bli en framgångsrik jobbsökare krävs noggrann planering och organisation. Med hjälp av Jobbsökarboken får du en bättre självinsikt; lättare att marknadsföra dig och din kompetens; känna dig effektiv och välorganiserad i din jobbsökning; bygga upp många nya kontaktvägar och utöka ditt nätverk; hitta jobb du inte visste fanns och med stor sannolikhet göra detta på mycket kortare tid än du annars skulle gjort. Hela boken är uppbyggd utifrån över 22 års arbete med 10-tusentals jobbsökare och karriärbytare i alla åldrar där Charlotte identifierat 12 olika steg som verkligen skapar resultat i jakten på ett nytt jobb.

Läs Charlottes förord

Det här är en metodbok. Det finns mycket att säga om jobbsökning men de flesta jobbsökare är otåliga och vill ha snabbt resultat. Därför har jag i den här boken plockat ut de allra viktigaste faktorerna som verkligen betyder något för att lyckas snabbare med jobbsökningen.

 

Du kan läsa delar av boken på förmiddagen och söka jobb mer effektivt på eftermiddagen. Du kan slå upp och jobba med övningarna i varje steg utifrån ditt aktuella behov, t ex inför en anställningsintervju. På det stora hela borde du kunna jobba dig igenom boken på en dag. Och det kan vara allt som behövs. Grundtanken med boken är att den ska vara din personliga jobbcoach

under hela din jobbsökning – och även hjälpa dig om du funderar på att byta karriär.

 

Många tycker att karriärplanering och jobbsökning är komplicerat och svårt. Men min grundfilosofi har alltid varit följande:

  • Om du ändå måste jobba kan du lika gärna jobba med något du verkligen gillar och är bra på
  • Om du ändå ska söka jobb kan du lika gärna använda de mest smarta och effektivaste metoderna som hjälper dig att korta ned din jobbsökningstid avsevärt

 

 

Det är vad Jobbsökarboken handlar om och min förhoppning är att den ska bli ett riktigt smart och inspirerande verktyg för dig i jakten på ditt idealjobb. Om du följer de 12 stegen och använder teknikerna – inte bara läser om dem – kommer du att märka en markant förbättring av dina resultat.

 

Du kommer bland annat att få en bättre självinsikt; ha lättare att marknadsföra dig och din kompetens; känna dig effektiv och välorganiserad i din jobbsökning; bygga upp många nya kontaktvägar och utöka ditt nätverk; hitta jobb du inte visste fanns och med stor sannolikhet göra detta på mycket kortare tid än du annars skulle gjort.

 

Jag önskar dig stort lycka till på jobbsökningsresan!"

 

Charlotte Hågård

Läs Charlottes förord

Tycker du att det är tungt och kämpigt att söka jobb? Behöver du tänka mer positivt och se nya  möjligheter? Här kommer några tips på hur du vänder negativa tankar till positiva:

  • Jag tycker om att leta jobb. Jag vet att ju fler människor jag pratar med, desto fler kommer att få veta vad jag kan.
  • Det är roligt att söka jobb. Jag får ju chansen att träffa många intressanta människor och lära mig mer om olika arbetsuppgifter.

 

 

  • Jag uppträder lugnt och säkert vid intervjuer. Jag kan berätta på ett entusiastiskt och avspänt sätt om mig själv.
  • Jag kan få andra att känna sig avspända och jag kan besvara frågor på ett säkert och sannings-enligt sätt. Andra människor förstår hur värdefull min insats skulle kunna vara.

 

 

  •  Jobbsökningen lägger grunden till mina framgångar i yrkeslivet. Jag skapar egna tillfällen att presentera mig själv för arbetsgivare med de arbetsuppgifter jag själv är mest intresserad av.
  • Jag kan inte sia om framtiden men min nästa chans kan mycket väl bli den bästa jag någonsin fått.

 

Ur "Jobbsökarboken" Charlotte Hågård

 

 

Redo att köpa boken?

Boken köper du på Charlotte Hågårds hemsida www.charlottehagard.se

Kort om Jobbsökarboken

Detta är en konkret karriärbok för alla jobbsökare i konsten att söka och hitta idealjobbet – på kortast möjliga tid! Och just därför skiljer sig den här boken från andra karriärböcker. De flesta jobb-sökare är otåliga och vill ha snabbt resultat.

 

Kontaktinformation

charlotte.hagard@newstart.se

Det går naturligtvis bra att ringa till

mig. Du når mig på 08-653 66 36

© 2007-2015 Charlotte Hågård | www.charlottehagard.se

Kontakta Charlotte på info@charlottehagard.se om du vill återpublicera någon av texterna här på www.jobbsokarboken.se

Newstart, Birger Jarlsgatan 23

111 45 Stockholm

www.charlottehagard.se